Wij? Wij zijn colora.

Bij colora zijn het de mensen die de verfwinkel een gezicht geven die het echte verschil maken: mensen met een hart voor kleur en verstand van verf, die klanten met de glimlach adviseren en inspireren. Persoonlijk kleur- en verfadvies ligt namelijk niet in de winkelrekken.

“Ik zag de vacature voor winkelmedewerker op de colora website. Ik had een eerste gesprek met Inka en Dries, de winkelverantwoordelijke en de business coach. Het zat meteen snor tussen ons. Na een tweede gesprek met recruiter Lieselot in het hoofdkantoor kon ik aan de slag.

Sindsdien maak ik elke dag klanten bij. En ook dát voelt goed. Want we hebben een topservice én een topproduct waar ik echt 100% achter sta. De medewerkers van BOSS paints staan trouwens elke dag voor ons klaar. Ze bieden achter de schermen enorm veel steun. Zo kan ik echt de tijd nemen voor mijn klant. Daar haal ik veel voldoening uit.” 

“Hoe ik bij colora ben gestart? Ik vernam via mijn man dat colora Lokeren op zoek was naar een extra winkelmedewerker. Ik zag me wel werken in die inspirerende winkelomgeving. Dus ik ben er meteen voor gegaan. Ik had voeling met verf en kleur en de nodige winkelervaring. Het bleek de perfecte match te zijn.

Veel klantencontact. Kleuradvies opstellen. Meedenken met mijn klant over kleur en interieur. En op andere momenten eens een etalage in een nieuw kleedje steken. Ik kan er geweldig mijn ei in kwijt. Én ik heb leuke collega’s zowel in onze winkel als daarbuiten. Want de andere colora’s zien we jaarlijks op de colora party.”

 

 

“Bij colora ging voor mij een nieuwe wereld open. Want ik heb een wat verrassende achtergrond. Ik volgde namelijk een pop&rock-opleiding. En ik gaf zangles. Bij colora aarschot kreeg ik van de uitbaters, Els en Alain, de kans om me via een interne opleiding te te ontpoppen als kleur- en verfspecialist. En opvallend, niet mijn diploma maar mijn energieke persoonlijkheid en mijn enthousiasme waren doorslaggevend bij m’n aanwerving. Ik ben hen hiervoor nog steeds dankbaar. Want het is echt mijn soort job!

Als colora coach doe je trouwens veel meer dan verf verkopen. Het draait om mensen inspireren en je creativiteit aanspreken. Een workshop geven, een meubel pimpen, de winkel inrichten, het hoort er allemaal bij. Het ontplooit me als mens. Al is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, hoor. Het is ook hard werken. En hectische dagen kunnen je wel best leegzuigen. Maar ik laad me makkelijk terug op aan kleine dingen. Weer orde scheppen in de winkel, kleurkaartjes terughangen na een drukke dag. Daar word ik rustig van. Intussen werk ik hier drie jaar.“

Time flies when you’re having fun. Maar die fun vind ik ook nog terug in m’n muziek. Want ja hoor, ik zing nog steeds in een band!

“Mijn liefde voor verf had ik al heel vroeg. Mijn grootmoeder baatte een verfwinkel uit, dus ik groeide zowat tussen de verfpotten op. En hoewel ik niet direct zo’n standaard gerantenprofiel had, ben ik op de vacature voor winkelverantwoordelijke ingegaan. 

Na een grondig leertraject bij colora Bornem was ik er klaar voor. Nu run ik mijn eigen colora. En ik doe het na ettelijke jaren nog steeds met evenveel plezier. Klanten overtuigen van onze totaalaanpak, hen bijstaan in hun project en tevreden maken, de zaak doen bloeien,... dat geeft energie. Ik krijg ook de kans om mijn horizon verder te verruimen. Want ik maak ook deel uit van verschillende werkgroepen die toekomstplannen uittekenen voor colora. Maar wat mij nog steeds het meeste deugd doet? Die warme bedanking van een tevreden klant.”

De verfwinkel in jouw buurt

colora is de verfwinkel in de buurt waar doe-het-zelvers en professionals altijd welkom zijn voor een pot verf en een woordje uitleg, want met het juiste product en het daarbij horende advies wordt schilderen zoveel aangenamer en het resultaat zoveel mooier.

Belgische kwaliteit

Het begint met een goed product: zo zou colora colora niet zijn zonder de Belgische kwaliteitsverf van BOSS paints. colora is het winkelnetwerk van BOSS paints, een echt familiebedrijf met roots in het West-Vlaamse Waregem en vandaag de enige Belgische verffabrikant in een markt gedomineerd door multinationals.